Rundveehouderij

Nieuws 854 x bekeken 2 reacties

Britse Tesco wil alle vlees DNA-testen

Londen – De grootste Britse supermarkt Tesco wil alle vlees dat in haar winkels wordt verkocht aan DNA-onderzoeken onderwerpen. Tesco doet dat naar aanleiding van de vondst van paardenvlees in hamburgers. Het winkelbedrijf heeft bovendien het afnamecontract met de leverancier van die hamburgers, het Ierse ABP Food Group, verbroken. Al eerder deelde hamburgerketen Burger King mee geen zaken meer met ABP te willen doen.

Tesco doet die aankondiging op de dag – woensdag - dat de Britse Kamercommissie voor voeding, milieu en plattelandszaken een hoorzitting houdt over het paardenburger-schandaal. De Kamerleden hebben daarvoor vertegenwoordigers van vlees- en winkelbedrijven, van de betrokken voedselveiligheidsdiensten en van het ministerie voor plattelandszaken uitgenodigd.
Tesco moest, net als de andere Britse en Ierse winkeliers, na de vondst door de Ierse keuringsdienst duizenden hamburgers uit de diepvries halen. Technisch directeur Tim Smith: "We hebben direct al onze welgemeende excuus aangeboden aan onze klanten. We gaan nu met deze DNA-testen een nieuwe standaard invoeren. Het vergt een forse investering die we als Tesco zelf zullen opbrengen. We willen er voor zorgen dat onze klanten op geen enkele manier hoeven te twijfelen aan de kwaliteit van hun voeding en dat ze ook kopen wat er op het etiket staat.’’ Uit onderzoek door de Ierse voedselveiligheidsdienst FSAI is inmiddels gebleken dat het paardenvlees in de hamburgers afkomstig was van een Poolse fabriek van ABP Food Group zelf. Dat vleesbedrijf heeft al eerder de betrokken hamburger-fabriek Silvercrest in Engeland stil gelegd.

Laatste reacties

  • rjwposthumus

    come to us.... VION ENSCHEDE . WE ONLY DISTRIBUTE 100 PERCENT DUTCH,GERMAN,BELGIUM ORIGEN 1ST DEGREE THEN THE BEEF COMES FROM BEEF WHEREVER U WANT.
    EUROPEAN BEEF FROM SPAIN,PORTUGAL,ITALIA HUNGARY,POLAND,SJECH REPUBLIC ,HUNGARY OR THE UK OR OUTSIDE THE EU LATVIA, ESTLAND ...WE WILL ALWAYS BE YOUR 1ST
    U WILL AGREE WITH OUR CUTS OF BEEF NO MATHER WHAT UNNLESS YOU WILL GET YOUR PRODUCT YOU WANTS

  • Flyinghollander

    Rjwposthumus, nu nog in goed Engels en Letland,Estland zijn ook deelnemers van de EU, misschien even eerst je antwoord controleren ?

Of registreer je om te kunnen reageren.