Rundveehouderij

Nieuws

BDM lanceert op Grüne Woche model voor beheersing melkproductie

Freising - De Duitse melkveehoudersorganisatie Bundesverband Deutscher Milcherzeuger (BDM) lanceert op de Grüne Woche in Berlijn voorstellen voor een nieuw model voor een flexibele beheersing van de melkproductie.

Het, ter vervanging van de in maart 2015 aflopende Euopese quotering, bedoelde plan van de BDM mikt op de instelling van een Europees monitoringbureau dat de prijsontwikkeling moet volgen en marktprognoses dient op te stellen. Op basis van de kostensituatie in de melkveehouderij moet het bureau vervolgens een doelprijs-corridor aangeven, binnen de bandbreedte waarvan de prijs zich zou behoren te bewegen. Mocht het prijsverloop daarvan afwijken deelt het monitoringbureau mee of de productie uitgebreid dan wel beperkt moet worden. Het model wordt dit weekend aan de fracties van de Bondsdag voorgesteld en besproken, zo kondigt de BDM aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.