Rundveehouderij

Nieuws 3192 x bekeken 3 reacties

Arla: geen nieuwe langdurige melkprijsdaling

Aarhus - Arla's melkprijs is niet bezig met een nieuwe langdurige duikvlucht, ondanks de neerwaartse bijstelling in de lopende maand januari. Dat verzekert vice-bestuursvoorzitter Jan Toft Nørgaard in het Deense boerenbondsorgaan Landbrugsavisen.

Volgens Nørgaard zijn er tekenen in dat de melkprijs in de loop van het jaar de stijging van de laatste maanden van 2012 weer kan hervatten.

Tevens ontkent hij dat de fusies met MUH en Milk Link van wezenlijke invloed zijn geweest. Deze invloed was 'slechts marginaal'. "Beide fusies gaan heel goed. Alles wat we doen heeft tot doel een goede melkprijs uit te betalen, niet alleen de eerstkomende paar maanden, maar ook op langere termijn. Op het ogenblik nemen we een solide tweede plaats in, terwijl vele zuivelbedrijven in Europa moeite hebben ons bij te benen. Daar staat tegenover dat wij de beste (Friesland Campina) beter moeten zien bij te benen en daar werken we aan", aldus Nørgaard. Arla verlaagt de melkprijs deze maand naar €33,92 per 100 kilo standaardmelk. Dat is 44 cent minder dan in december.

Laatste reacties

  • koestal

    kletsverhaal van ARLA

  • pearl

    grote bandieten arla

  • Mozes

    De grote fout van Arla is dat ze veel geld uitgeven om te groeien in Europa terwijl dit een verdringingsmarkt is waar nauwelijks marge te halen is. Ook FrieslandCampina kan in de consumentenzuivel in Europa geen winst maken. De winst komt uit de ingrediënten en Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.