Rundveehouderij

Nieuws

Zuivelfabrikanten houden voorschot stabiel

Amersfoort/Schoonrewoerd - De zuivelfabrikanten FrieslandCampina en Bel Leerdammer houden hun voorschotprijzen stabiel voor achtereenvolgens september en augustus. Een reactie op de hogere noteringen voor zuivelgrondstoffen laat nog op zich wachten.

FrieslandCampina verwacht niet dat de melkprijzen bij referentiebedrijven zullen wijzigen en houdt de garantieprijs voor september daarom gelijk. Leden ontvangen net als over augustus een nettoprijs van €34,61 exclusief btw, bij een jaarleverantie van 800.000 kilo en na aftrek van 7 cent PZ-heffing. Wel verhoogt FrieslandCampina de prijs per kilo vet met 14 cent naar €3,07, een aanwijzing dat de onderneming de markt toch ziet aantrekken. Maar omdat het de eiwitprijs met 18 euro laat zakken, hebben deze wijzigingen geen effect op de uiteindelijke uitbetaalprijs.

Bij Bel Leerdammer blijven de vet- en eiwitprijzen ongewijzigd op achtereenvolgens €2,70 en €6,00 per kilo. De uitbetaalprijs stijgt ondertussen wel met €3,90 per 100 kilo, omdat vanaf augustus de wintertoeslag weer ingaat. Dat werkte vorige maand al door in de nettovoorschotprijs van FrieslandCampina.

Of registreer je om te kunnen reageren.