Rundveehouderij

Nieuws

Stijging Britse melkprijzen houdt aan

Leeds – Na Arla UK en Dairy Crest hebben ook de Britse zuivelbedrijven Robert Wiseman en Co-op hun melkprijzen verhoogd. In beide gevallen komt de verhoging uit rond de 3,25 eurocent per liter. De melkprijs komt bij de vijf grootste verwerkers in Groot-Brittannië daarmee uit op 37,8 tot 36,5 eurocent per liter.

Bij Wiseman, tegenwoordig eigendom van de Duitse yoghurtgroep Müller, is de verhoging van toepassing voor de rond de 300 vrije leveranciers. De andere 750 melkveehouders die aan Wiseman leveren zijn via contracten rechtstreeks verbonden met de grote supermarktbedrijven. Binnen die 'dedicated pools' wordt steeds met een kostprijsmodel gewerkt. Ook de nu aangekondigde verhogingen zijn in feite weer het resultaat van de reeks demonstratieve acties die melkveehouders de afgelopen maanden hebben gehouden. Na die bijeenkomsten is overal overleg op gang gekomen, wat bij Arla UK heeft geleid tot een nieuwe methode om de melkprijs te bepalen en bij andere bedrijven in de sector tot een directe verhoging van die melkprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.