Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Stierenvechten mag van de grondwet

Parijs - Stierenvechten is niet in strijd met de Franse grondwet. Dat heeft een speciaal college van het Franse Constitutionele Hof vrijdag bepaald.

Tegenstanders van het stierenvechten hadden het hof benaderd. In Frankrijk zijn in verscheidene plaatsen in het zuiden verschillende vormen van stierenvechten traditie.

Dierenbeschermers en activisten van het Crac (Radicaal comité tegen de corrida) hoopten dat 'de Wijzen' van het hof zouden oordelen dat stierenvechten niet kan worden uitgezonderd als het gaat om wreedheid tegen dieren. De Franse strafwet verbiedt wreedheid tegen dieren, maar de wetgever heeft daarbij 'plaatselijke lange tijd voortdurende tradities' uitgezonderd. Dat was volgens de klagers in strijd met de grondwet, maar de Wijzen vinden van niet, meldde vrijdag de nieuwszender 20minutes.fr.

Laatste reacties

 • joannes

  Terecht! hierbij een voorbeeld van de traditie http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=8NdO-vraguE&NR=1 De beste torero José Tomas!

 • lepercheron 46

  Onze veemarkt was ook een eeuwenoude traditie, Bedankt Hr. Brinkhorst.

 • Mozes

  De veemarkt was een onaanvaardbaar risico voor dierziektes en veroorzaakte daarbij een slecht imago. Dat deze gesloten zijn is alleen toe te juichen.

 • B bob

  Die spanjaarden raken in extase door te kijken naar dierenleed. Misschien kunnen veel van die miljoenen werklozen daar wel in de Bio-industrie aan de slag . Dan betalen ze waarschijnlijk elke ochtend entree voordat ze aan het gelukzalige werk beginnen.

 • B bob

  Er is een oosterse stam waarvan de stamhoofden graag bij levende aapjes het schedeldak verwijderd en dan de hersenen uitlepelt . Dat is ook een traditie !

 • Bison

  B Bob je maakt die hollanders alleen aan het huilen met die enge verhaaltjes.
  # 4 is eigenlijk wel grappig.

 • ed12345

  In nederland mag je met de politie , ambulance personeel , de brandweer en de buren en iedereen op straat vechten als ik zo de krant lees wordt dat ook traditie .Dus dan is stierenvechten zo gek noch niet

 • joannes

  B bob heb je wel eens alleen voor een stier gestaan? Zo ja probeer het dan ook een keer voor een Spaanse Stier die al eeuwen gefokt wordt om dader te zijn inplaats van slachtoffer. Wanneer je daar dan voor gaat staan met een opvallend pakje en een opvallende doek moet je proberen de rollen een keer om te draaien; zodat jij dader wordt en de stier het slachtoffer. Je mag dat alleen met bepaalde bewegingen die beoordeeld worden door het publiek die je uitfluiten of toejuichen afhankelijk van de kwaliteit en de figuren van de misleiding die je toepast. Wanneer je dan zoals José Tomas in Nimes 6 stieren met klassieke ballet achtige figuren misleid hebt vergeet iedereen de doodsangst die hij heeft voor zo´n dader van gemiddeñd 600 kg die geen regels kent en met oerinstinkt zijn opponent wil doden. Deze traditie herinnert de mensen aan de waarden van het leven en dat je vooral je intelegentie moet gebruiken om te overleven. Wanneer je dan thuiskomt van het jaarlijks volksfeest kan je er weer een jaar tegenaan.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.