Rundveehouderij

Nieuws 1333 x bekeken 1 reactie

Rust nog niet terug bij leden Ecomel

Nijkerk - De nieuwe prijssystematiek die FrieslandCampina heeft gepresenteerd aan haar biologische leden-melkveehouders brengt nog niet de gehoopte rust terug bij bedrijfsonderdeel Ecomel. Dit blijkt uit reacties van leden en commentaar van De Natuurweide.

Deze belangenvereniging voor de biologische melkveehouderij heeft voor maandag een extra ledenbijeenkomst belegd om het voorstel van FrieslandCampina verder te bespreken. Bij de presentatie van de biologische garantieprijs afgelopen donderdag ontstond er direct discussie onder de Ecomel-leveranciers. Sommigen betreuren het feit dat afscheid wordt genomen van de vaste toeslag op de gewone garantieprijs, veel anderen zijn kwaad over het feit dat de Nederlandse markt maar voor 9 procent mee weegt in het prijsmandje dat FrieslandCampina wil gebruiken om de biologische garantieprijs vast te stellen. "Tachtig procent van de biologische melk van onze boeren wordt verkocht op de Nederlandse markt, en dan weegt het maar voor zo weinig mee," stelt voorzitter Teunis Jacob Slob van De Natuurweide spijtig vast. Ook over de voorgestelde compensatie voor onderbetaling in 2012 heerst onvrede.

Eén reactie

  • B bob

    Misschien is afsplitsen van Ecomel wel een goede optie !

Of registreer je om te kunnen reageren.