Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Rabo: stagnatie in zuivelmarkt van korte duur

Utrecht - De huidige periode van stagnatie van zuivelprijzen is van korte duur. In de laatste paar maanden van 2012 en vooral begin 2013 zullen de prijzen voor zuivelproducten weer verder in de lift gaan. Dit verwachten analisten van Rabobank International.

Als aanleidingen voor de te verwachten prijsstijging noemen ze de tegenvallende melkproductie door duur en minder goed voer én een aanhoudende groei van de vraag vanuit met name China, Zuidoost-Azië en de landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Daar komt nog bij dat de voorraden aan zuivelgrondstoffen niet erg groot zijn. Kopers van zuivelproducten kunnen het zich dan niet veel langer meer permitteren om af te wachten totdat de zuivelprijzen weer eens dalen. Ze moeten hun slag slaan voordat het product te duur wordt.

Laatste reacties

  • politiek

    Dus gewoon nog wat stallen erbij , wat meer koeien erbij, die mest verdringt de mest wel van collega varkens en kippenhouders en anders zijn er nog wel wat creatievere oplossingen voor. Wat meer onderpand geven aan de bank, en dan in 2015 de rem eraf ! ! . Overigens moeten die koeien nu buiten of binnen blijven ? . Het onderpand voor de bank ( zekerheidstelling) zit niet in die stal of die extra koeien. Die koeien kunnen zodadelijk wel naar de slacht en in die stallen zetten we wel wat caravans als die voorspelling niet uitkomt. Die gronden ben je helaas wel kwijt. Het landschap zal een beetje industrieachtig worden met al die opslagplaatsen in die stallen , maar goed het zij zo. Ik meende overigens dat de bank ook een zorgplicht had naar de client en maatschappij. Die wet is er (nog) niet inzake die zorgplicht maar hopenlijk is er die tijdig.

  • Mels

    wartaal om hun eigen hachie te redden.

Of registreer je om te kunnen reageren.