Rundveehouderij

Nieuws 2420 x bekeken 1 reactie

Protest bij DMK tegen lage melkprijs

Zeven - Facebook "Like"-Dummy Ongeveer 100 melkveehouders uit heel Noord-Duitsland hebben donderdag geprotesteerd voor het hoofdkantoor van het Duitse zuivelconcern DMK. Volgens meegenomen spandoeken protesteerden ze tegen de 'uitbuiting en stervensbegeleiding van boeren' door het zuivelconcern, zo melden Duitse media.

Organisator van de protesten was de Bund Deutscher Milchviehhalter (BDM), zusterorganisatie van de Dutch Dairymen Board (DDB). Eerder vonden protesten tegen de, volgens boeren, te lage melkprijs plaats bij het Belgische Milcobel en Franse fabrieken.

De Duitse veehouders toonden zich verontwaardigd dat de zuivelnoteringen wel flink zijn gestegen, maar dat dit vooralsnog geen enkele invloed heeft op de uitbetaalprijs aan de boer. Ondertussen lopen de productiekosten op de melkveebedrijven wel sterk op. De BDM-boeren riepen om een melkprijs van minstens 40 cent. Dat is een heel ander bedrag dan DMK-topman Josef Schweiger onlangs nog als een goede prijs had genoemd. Hij oordeelde dat boeren bij een melkprijs van rondom de 30 cent nog geen enkele reden tot klagen hebben. DMK betaalt momenteel 28 cent per kilo uit. DMK-directeur Sönke Voss stelde via de tv wel een 2 tot 3 cent hoger prijs in het  vooruitzicht. Dit als gevolg van de recent opgelopen markt.

Eén reactie

  • Farm1110

    Herr schweiger dann bekommen sie eben ein gehalt das am milchpreis gekoppelt ist.
    Dann haben sie auch keinen grund sich zu beschweren.

Of registreer je om te kunnen reageren.