Rundveehouderij

Nieuws 1084 x bekeken

Najaarsveiling COT kent goede verkoop

Toldijk - De stierenveiling van het Centraal Opfok station Toldijk (COT) is succesvol verlopen. De stieren brachten gemiddeld voor de Blondes €2.900 en voor rassen als Hereford en Verbeterd Roodbont €2.000 op.

Tussen de verschillende rassen varieert de gemiddelde prijs sterk. Als hoogste bedrag werd €4.000 betaald voor de Blonde d’Aquitaine stier BAC Roodheuvel Gallopin.
De najaarsveiling is voor de tweede maal in Toldijk gehouden. Het COT heeft ook 2 voorjaarsveilingen gehouden. Die kennen  meestal hogere prijzen. Dan is er een grotere behoefte aan fokmateriaal en zijn de prijzen gemiddeld €100-200 per dier hoger. Grotere verschillen met de najaarsveiling waren verwacht omdat de stieren nu een half jaar opgestald moeten worden.

Naast Blondes d’Aquitaine, Herefords, Verbeterd Roodbonten en Charolais namen dit najaar ook Limousins deel. In totaal zijn al 34 stieren van verschillende rassen aangemeld voor 2013.

Dat de stieren tussen de €2.000 en €4.000 opleveren, is in lijn met de verwachting. De stieren zijn bedoeld voor de fokkers die gericht kwaliteit zoeken, zodat zij een goede stier kunnen gebruiken op hun vee. De dieren zijn geselecteerd op afstamming en groeicijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.