Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Mogelijk spoor naar daders schapendiefstallen

Den Bosch – De politie Brabant denkt dat ze een mogelijk spoor in handen heeft van een schapendiefstal in Linden. De kans bestaat dat deze zaak ook verband houdt met andere schapendiefstallen.

De politie ontdekte op camerabeelden, gemaakt in de nacht van 12 juli, dat een trekker en een busje, beide met veetrailer kennelijk van de plek van de diefstal vandaan reden. De laatste maanden zijn er in het midden van het land diverse grootscheepse schapendiefstallen geweest. Het vermoeden is dat er professionele daders achter zitten. Behalve in Brabant zijn in de voorbije maanden ook schapen gestolen in Noord-Limburg, Gelderland en Utrecht. De LTO Vakgroep Schapenhouderij roept iedereen in het buitengebied op alert te zijn op ongewone veetransporten.

Eén reactie

  • mooi-wark

    Als ik ze betrap, kunt zie niet meer lopen!

Of registreer je om te kunnen reageren.