Rundveehouderij

Nieuws 1890 x bekeken 1 reactie

Melkvee tot 90% van het voer uit eigen regio

Doetinchem - Van de grond die melkveebedrijven nodig hebben om voer te produceren voor hun koeien ligt gemiddeld 79% binnen een straal van 40 kilometer. Ongeveer de helft van de bedrijven betrekt meer dan 90 procent van het voer uit de eigen regio. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie Overijssel.

Regionaal produceren is één van de speerpunten in het project Echt Overijssel!

Eén reactie

  • zanden

    Zeer verstandig beleid! Grondgebonden landbouw, de natuurlijke kringloop en zelf in de hand hebben wat je je dieren te eten geeft. Wie zich afhankelijk heeft gemaakt van voer uit verre landen, gentechvoer (soja), zal al snel in meerdere opzichten van een hele koude kermis thuiskomen. Allereerst de nu al merkbare hogere voerprijzen die de kostprijs opjagen. En de restanten glyfosaat die in de soja blijken achter te blijven en wat dieren en mensen ziek maakt. Monsanto ontkende alsmaar in all toonaarden. Maar het is waar! Al gaat een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.
    In de VS is hierover de nodige ophef. Consumenten van gentechvoedsel hebben dat tot hun grote schrik ontdekt, kampen met ziekteverschijnselen, zoals ook de dieren die gentechvoedsel hebben gegeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.