Rundveehouderij

Nieuws 835 x bekeken

Iers lamsvlees naar Zuid-Afrika

Dublin – Zuid-Afrika heeft de markt opengesteld voor lams- en schapenvlees uit Ierland.

Dat biedt volgens de Ierse minister van landbouw Simon Coveney interessante kansen voor de sector, die nieuwe markten zoekt.
"De bulk van ons lamsvlees wordt geëxporteerd naar andere EU-landen, maar er is een toenemende belangstelling in de sector om Iers lamsvlees naar niet-EU landen uit te voeren. Zuid-Afrika is daarbij aangeduid als een prioriteitsmarkt en ik ben er verheugd over dat deze nu is opengesteld. Dat betekent ook dat dat land nu rundvlees, varkensvlees, kip en lamsvlees uit ons land accepteert." De export van Iers lams- en schapenvlees is mogelijk geworden na ondertekening van een overeenkomst met de Zuid-Afrikaanse diergeneeskundige autoriteiten. Daaraan is intensief overleg met de Ierse ambassade in Zuid-Afrika, andere autoriteiten in dat land en het ministerie van landbouw zelf voorafgegaan, stelt Coveney.

Of registreer je om te kunnen reageren.