Rundveehouderij

Nieuws 853 x bekeken

Groupe Bel verhoogt omzet maar daling in West-Europa

Parijs – Het Franse kaasbedrijf Groupe Bel, waartoe ook Leerdammer behoort, heeft de omzet over de eerste jaarhelft met bijna 6 procent kunnen opvoeren naar bijna 1,3 miljard euro. In West-Europa werd in het laatste kwartaal echter 2,6 procent minder verkocht.

"We zien een afname van de groei in het tweede kwartaal onder invloed van een verlaging van de prijzen voor industriële producten die van kaas afgeleid worden en een vertraging in de consumptie op bepaalde West-Europese markten," aldus Bel. In Oost-Europa en met name in Afrikaanse landen werd wel aanzienlijk meer verkocht waardoor de malaise dichter bij huis grotendeels is gecompenseerd. Het kaasbedrijf kon de nettowinst over het hele halfjaar met 16 procent toch opvoeren naar 62 miljoen euro.

Groupe Bel verwacht dat de consumptie in Europa de komende tijd verder onder druk komt te staan. Het bedrijf denkt echter "dankzij de krachtige merken haar positie op de markten te kunnen verdedigen." Verder deelt Groupe Bel mee dat haar activiteiten in Syrië wegens de onrust in dat land zijn stop gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.