Rundveehouderij

Nieuws

Glanbia bouwt nieuwe fabriek 'post 2015'

Belview – Het Ierse zuivel- en voedingsbedrijf Glanbia gaat een nieuwe melkverwerkingsfabriek bouwen in Belview, County Kilkenny. De fabriek vergt een investering van een half miljard euro en zal aan zo'n honderd mensen werk bieden. Glanbia schat de totale werkgelegenheid inclusief die bij toeleveranciers op 850.

De melkfabriek krijgt een capaciteit van bijna een miljard liter per jaar en moet als alles goed gaat in 2015 in gebruik komen. Glanbia verwerkt momenteel rond de 1,6 miljard liter per jaar en is daarmee het grootste zuivelbedrijf van Ierland. De onderneming zegt met de uitbreiding in te spelen op de te verwachten verhoging van de melkproductie na het afschaffen van de quota in 2015. Een deel van de melk wordt daarbij verwerkt tot producten voor de export die bij Glanbia nu ook al een grote rol speelt. Overigens bouwt de Britse tak van Arla momenteel in Groot-Brittannië ook een melkfabriek met een capaciteit van een miljard liter per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.