Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Fusie Arla met Britse Milk Link onder scherpe voorwaarde goedgekeurd

Aarhus/Brussel - De Europese Commissie verbindt een scherpe voorwaarde aan groen licht voor de in mei aangekondigde fusie van het Deense Arla met het Britse Milk Link. De voorwaarde is dat de fabriek voor de productie van lang houdbare melk en andere lang houdbare zuivelproducten van Milk Link in Crediton wordt verkocht aan een onafhankelijke derde partij die het bedrijf op dezelfde wijze voortzet.

Dat besluit uit Brussel heeft Arla vandaag bekendgemaakt. Brussel claimt het recht om de afstoting van Crediton eerst goed te keuren. Totdat een koper is gevonden moet Arla het bedrijf in Crediton commercieel op de been houden op basis van de bestaande zakelijke strategie. Arla produceert zelf ook lang houdbare melk in Groot-Brittannië, namelijk in Settle. Voor dit bedrijf heeft de door Brussel gestelde voorwaarde inzake Crediton vooralsnog geen gevolgen, aldus Arla.
De eveneens aangekondigde overname van de Duitse zuivelcoöperatie MUH door Arla is nog niet goedgekeurd. Niettemin verwachten de partijen dat er ook in deze zaak binnenkort een besluit kan worden medegedeeld.

Laatste reacties

  • @meelmuisje

    Laten we hopen dat fusie Arla met MUH doorgaat. Anders gaan er héél wat Eifelboeren verdwijnen... 25,6ct/liter, dat houdt toch niemand vol??

  • @meelmuisje

    De fusie gaat door werd gisteren aan het eind van de dag bekendgemaakt... en dan lees je vandaag in wallstreet-online.de dat de MUH vorig jaar een recordomzet had van 693.000.000,-- Euro. Ik krijg er wel een beetje een zure bijsmaak van.

Of registreer je om te kunnen reageren.