Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

FrieslandCampina weet niet van toenemende overlast

Bedum - FrieslandCampina kent de klachten over stank- en lawaaioverlast niet, waarover inwoners van Bedum klagen in het Dagblad van het Noorden. Dit stelt een woordvoerder van het zuivelbedrijf.

Dit jaar zijn tot nu toe 3 klachten ontvangen. Twee over geur in februari en één over lawaai begin juli. In de krant wordt gesproken van toenemende overlast.

Laatste reacties

 • jocox

  Bedumers ...let op uw saeck! Stilstand is achteruitgang en RFC heeft genoeg gemeenten in NL waar ze met alle egards ( en terecht ) worden ontvangen.
  Het mag nooit zo zijn dat een stelleltje jankers of oproerkraaiers de broodwinning van velen op het spel gaat zetten. Mobiliseer de positieve krachten en praat met RFC ( is niet voor niets koninklijk !!)

 • zanden

  @jocox. U doet er verstandig aan om klagers over stank niet weg te zetten als jankers of oproerkraaiers. Als je het opsnuiven van de geur van de koeienstront en het voer van de jaren 70 vergelijkt met die van anno 2012 dan is de geur van nu niet om te harden, je kunt je was maar beter niet buiten laten wapperen en je hoort regelmatig van mensen die op het platteland wonen en zich per fiets van A naar B verplaatsen, dat zij de geur van jarre die zij gedwongen steeds vaker per jaar moeten opsnuiven als steeds ondraaglijker en als chemische verontreiniging ervaren. Ik zou deze klachten maar serieus nemen als sector in plaats van zo neerbuigend klagers de mond te snoeren.

 • Bison

  Dus wel de lusten maar niet de lasten.
  City slickers ga terug naar de stad,uitlaatgassen en honde stront ruikt beter.

 • minasblunders1

  Zanden, als er bij FC een strontlucht hangt, dan klopt er toch iets niet.

 • douwevandermeer

  Zanden, volgens mij zijn we redelijk zuinig geworden met bemesten sinds 1970 met het huidige mestbeleid is het niet mogelijk om vaker/meer te bemesten dan toen! Dus degene die dat verhaal tegen u heeft gehouden heeft waarschijnlijk toendertijd iets te hard die luchtjes zitten op te snuiven.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.