Rundveehouderij

Nieuws 1494 x bekeken 2 reacties

FrieslandCampina past structuur meer aan aan markt

Amersfoort - FrieslandCampina past het management aan de top aan om beter in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de internationale consumentenmarkt.

De divisies consumentenproducten internationaal (CPI) en consumentenproducten Europa (CPE) gaan daarvoor meer samenwerken. Topbestuurder Kapil Garg gaat leiding geven aan dat proces.

De aanpassingen in de raad van bestuur, die daarvoor nodig zijn, gaan per 1 januari 2013 in. Garg staat nu aan het hoofd van de divisie CPI. Hij krijgt een nieuwe functie een gaat zich vooral bezighouden met het 'strakker' in de markt zetten van de categorieën zuiveldranken, baby- en kindervoeding en merkkazen. Ook wordt hij verantwoordelijk voor consumentgerichte marketing en klantontwikkeling. Opvolger van Garg word Freek Rijna, die nu nog verantwoordelijk is voor CPE.

Voor zijn nieuwe functie verhuist Rijna naar het nieuwe regionale hoofdkantoor in Singapore, van waaruit ook Garg werkt. Gevolg is dat straks bijna de helft van de raad van bestuur zetelt in Azië. Dit weerspiegelt volgens FrieslandCampina ook direct het belang van de Aziatische markt voor het zuivelconcern. Rijna wordt bij CPE opgevolgd door Gregory Skiklas, nu nog directeur Griekenland van FrieslandCampina.

Laatste reacties

  • Koen Franken

    Zou het salaris dan ook aangepast worden ?????

  • Koeienboer

    Als ik het zo lees, komt er al weer een dure jongen bij... FC boeren mogen weer een paar centen inleveren...

Of registreer je om te kunnen reageren.