Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra neemt New Zealand Dairies Group over

Auckland - De Nieuw-Zeelandse mededingingsautoriteit heeft een overname van New Zealand Dairies Group (NZDG) in South Canterbury door Fonterra goedgekeurd. De fabriek werd afgelopen mei onder surseance van betaling geplaatst, waarna het in de verkoop kwam.

De overname past volgens Fonterra-directeur Theo Spierings precies in de groeistrategie die de coöperatie heeft voor het Zuidelijk eiland. Canterbury is namelijk een van de snelst groeiende zuivelgebieden van Nieuw-Zeeland. De fabriek in Studholme is de 27e productielocatie van Fonterra en de elfde op het Zuidereiland. Er wordt ongeveer 800.000 liter melk per dag verwerkt tot volle melkpoeder voor de export. Deze melk is afkomstig van Fonterra-leden en voormalige leveranciers van NZDG. Fonterra begon al half augustus met het verwerken van melk in de nieuw verworven locatie om zo te zorgen dat NZDG-veehouders vanaf het begin van het melkseizoen afzet voor hun melk hadden. Deze veehouders worden vanaf 15 september contractleveranciers bij Fonterra.

Of registreer je om te kunnen reageren.