Rundveehouderij

Nieuws

Eerste vergunning voor afschieten dassen

Gloucester – De Britse natuurbeschermingsorganisatie Natural England heeft maandag de eerste vergunningen verleend aan enkele boeren om dassen af te schieten om de verspreiding van runder-tbc tegen te gaan.

Volgens Natural Engeland gaat het om een gebied in Gloucester in Zuidwest Engeland, een gebied waar runder-tbc op ruime schaal heerst.

De regering in Londen heeft enkele weken geleden, na een jarenlange discussie, het licht op groen gezet voor het in enkele proefgebieden ruimen van dassen.

De Badger Trust, de stichting die de das wil beschermen, verloor vorige week een laatste rechtszaak tegen de proeven. Inmiddels hebben dierenactivisten aangekondigd de daadwerkelijke ruimingen te zullen bestrijden. Om dat tegen te gaan, houdt Natural England de precieze locatie van de proefgebieden geheim.

Of registreer je om te kunnen reageren.