Rundveehouderij

Nieuws 1206 x bekeken

EU wil regels voor kaasimport Nieuw-Zeeland aanpassen

Brussel - De Europese Commissie wil de regels voor de import van Nieuw-Zeelandse kaas aanpassen, zodat ook bedrijven die geen band hebben met Fonterra een kans krijgen om mee te doen aan deze handel.

Dit blijkt uit voorstellen die de commissie heeft besproken met de Europese zuivelindustrie. Jaarlijks wordt tussen de 70.000 en 80.000 Nieuw-Zeelandse kaas (vrijwel uitsluitend Cheddar) naar de Europese Unie geëxporteerd. Deze export worden beheerst door het Nieuw-Zeelandse Fonterra of door bedrijven die goede banden hebben met deze mega-zuivelaar. De Europese Commissie vindt dat het tijd wordt om meer spelers toe te laten tot deze importhandel. De Europese zuivelindustrie is het daarmee eens.

Of registreer je om te kunnen reageren.