Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse zuivelfederatie: melkprijsverhoging pas mogelijk in december

Berlijn - De Duitse melkverwerkersfederatie MIV erkent dat er mogelijkheden zijn om de leverantiecontractprijzen bij de grootgrutters dit najaar op te krikken. Pas in december werkt dat echter door in de uitbetaling aan de melkveehouders.

"Aangezien de zuivelbedrijven de melk niet allemaal op dezelfde manier exploiteren zal de prijssituatie ook niet over de hele linie dezelfde zijn," zegt het MIV in reactie op de eis van melkveehoudersbond BDM om de melkprijzen al op voorhand te verhogen en niet te wachten op de onderhandelingen. Volgens de MIV hebben de verwerkers bovendien begin dit jaar al meer dan de grondstofwaarde uitbetaald. "De zeer volatiele grondstofprijzen werden zo via het uitbetalingsbeleid opgevangen."

Eén reactie

  • jan1966

    Oei ,de garantie prijs van mijn wereldspeler zal dan waarschijnlijk ook pas de lucht in gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.