Rundveehouderij

Nieuws 544 x bekeken

'Duitse zuivel moet nut fusies bewijzen'

Freising - De Duitse melkveehoudersorganisatie BDM eist dat de zuivelindustrie bij de komende najaarsonderhandelingen met de supermarkten bewijst dat de jongste fusies resultaat hebben opgeleverd in de vorm van een sterkere positie.

"Op zijn laatst in oktober moet de gemiddelde melkprijs weer op niveau van 2011 zijn. Alleen zo kan een nog groter waardeverlies voor de melkveehouders worden voorkomen", zegt BDM-voorzitter Romuald Schaber. Volgens de BDM hebben de melkprijsverlagingen van de afgelopen maanden in combinatie met de gestegen kosten de sector een schade van 4 miljard euro opgeleverd. Schaber vindt dat de verwerkers verhoging van de melkprijs bovendien niet moeten laten afhangen van het onderhandelingsresultaat. Die verhoging moet al op voorhand worden doorgevoerd, zodat van daaruit kan worden onderhandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.