Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

De bestrijding van vliegen is juist in het najaar zeer effectief

Middelstum - Corine Visscher in Middelstum (Gr.) behandelt haar dieren in september voor de tweede maal dit jaar met een pour-on middel. Deze manier van vliegenbestrijding is volgens de Groningse onderneemster en haar dierenarts het meest effectief.

Geen enkel middel biedt 100% bescherming maar een hygiënische omgeving die goed geventileerd is, in combinatie met een pour-on middel moeten de koeien rust bieden. Zo laat in het jaar nog behandelen is volgens dierenarts Ernst Nijenhuis wel verstandig. Vliegen bezorgen in het voorjaar en begin zomer nog nauwelijks overlast. In het najaar nemen de populaties flink toe en daarmee ook de infectiedruk. Met name ter voorkoming van ziektes als Blauwtong en Schmallenberg is bestrijding van vliegen in het najaar gewenst.

Eén reactie

  • Alcapone

    toch bizar dat die producten zo'n geld moeten kosten...vb?: eu99,95 voor maar 200 ml...en géén enkele geur waarneming! is wel ander product dan artikel hierboven....

Of registreer je om te kunnen reageren.