Rundveehouderij

Nieuws 1165 x bekeken

Brussel geeft vrij baan voor overname MUH door Arla

Brussel - De Europese Commissie heeft geen bezwaar tegen de overname van de Duitse zuivelaar Milchunion Hocheifel (MUH) door Arla. Dat heeft het dagelijks bestuur van de EU vrijdagmiddag laten weten. Aan deze overname worden in tegenstelling tot de eerder vandaag ook goedgekeurde overname van Milk Link geen nadere voorwaarden verbonden.

Volgens de toelichting uit Brussel levert de overname van MUH geen ingrijpende veranderingen in de marktstructuur op en blijft de competitie met de concurrenten in voldoende mate overeind.

MUH is op zeven na grootste zuivelaar van Duitsland en staat vooral sterk in de productie van langhoudbare melk. MUH heeft 2700 leden/leveranciers, waaronder ook boeren aan de Belgische en Luxemburgse kant van de grens met Duitsland. Door de bundeling van Arla ontstaat een zuivelbedrijf dat de derde plaats inneemt op de ranglijst van grootste Duitse melkverwerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.