Rundveehouderij

Nieuws 1076 x bekeken

Britse runderslacht flink omlaag

Londen – In Groot-Brittannië zijn afgelopen maand ruim acht procent minder runderen geslacht dan een jaar geleden. Bij schapen en lammeren kwam de daling uit op vijf procent. De varkensslacht vertoont echter nog altijd een stijgende lijn, met afgelopen maand weer een toename van ruim drie procent. Dat blijkt uit de maandelijkse opgave van het plattelandsministerie Defra.

Het aantal geslachte runderen kwam uit op 143.000. De productie van rund- en kalfsvlees haalde daarmee 64.000 ton, bijna zes procent minder op jaarbasis. Aan schapen en lammeren werden 1.058.000 dieren naar het slachthuis gebracht. De productie van lams- en schapenvlees was met 24.000 ton vijf procent lager. Het aantal geslachte varkens kwam uit op 782.000, wat 64.000 ton varkensvlees ofwel ruim drie procent meer dan een jaar eerder opleverde.

Of registreer je om te kunnen reageren.