Rundveehouderij

Nieuws 792 x bekeken

Bladvlekkenziekte gras en mais niet gelijk

Nijmegen - Veehouders hoeven niet bang te zijn dat bladvlekkenziekte vanuit gras overgaat in de maisteelt of andersom. Kruisbesmetting is niet mogelijk omdat het om twee echt verschillende schimmelziekten gaat. "In gras heeft de veroorzaker van bladvlekkenziekte de naam Drechslera”, verklaart kweker Piet Arts van Barenbrug. "De meest voorkomende ondersoort die zorgt voor bladvlekkenziekte in raaigras is Drechslera Siccans.” Bij mais komen vooral Helminthosporium turcicum en Helminthosporium carbonum voor. Er is nog niet veel bekend over de schade van bladvlekkenziekte in gras. Het is aannemelijk dat een besmetting opbrengstderving geeft en dat het gewas minder smakelijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.