Rundveehouderij

Nieuws

Arla's dagverse zuivel begin volgend jaar in Chinese supermarkten

Aarhus - Arla start begin volgend jaar met de verkoop van consumentenproducten, waaronder dagverse zuivel, onder eigen merk in China. Dat is een uitvloeisel van de in juni gesloten overeenkomst met het Chinese zuivelbedrijf Mengniu.

De overeenkomst houdt ook in dat de kwaliteit wordt gewaarborgd met behulp van een kenniscentrum voor zuivelproductie. Bij dit centrum in Peking, het China-Denmark Dairy Technology Cooperation Center, zijn ook de landbouwministeries van beide landen betrokken. "Deze samenwerkingsovereenkomst is in feite ons toegangskaartje  tot de Chinese markt.", licht Arla toe. De opzet is dat bij de kwaliteitsbewaking in China het ketenbeheersconcept 'Arlaboerderij' wordt gevolgd.

Of registreer je om te kunnen reageren.