Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Arla: in oktober geen mogelijkheid verhogen melkprijs

Aarhus - Voor de leveranciers van Arla brengt oktober nog geen verhoging van de melkprijs. Het zuivelconcern handhaaft de prijs voor de leveranciers in Denemarken en Duitsland op 31,40 euro per 100 kilo standaardmelk (4,2 procent/3,4 procent).

Dat is weliswaar 10 cent hoger dan in augustus, maar een uivloeisel van de valutakoersontwikkeling en niet van de zuivelmarkt. De valutakoersverandering leidt bij de Zweedse leveranciers tot een verlaging van 0,30 kroon, ofwel 3,3 eurocent per 100 kilo. Directietopman Peder Tuborgh schrijft in de leveranciersbrief dat de melkprijs in november naar verwachting wel zal kunnen worden opgekrikt.

Eén reactie

  • luuk.niemeijer1

    Dit is alleen maar om FrieslandCampina onder druk te zetten om de melkprijs voor oktober niet te verhogen. Dus FrieslandCampina verhoog de prijs maar wel in oktober, dan zal de rest ook wel mee moeten. Ik denk zelf dat FrieslandCampina het niet kan maken om niet te verhogen, de prijs op de spotmarkt geeft daar zeker aanleiding toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.