Rundveehouderij

Nieuws

Arla gaat meer boter maken in Engeland

Westbury – Arla UK gaat boter onder het eigen merk Anchor produceren in de zuivelfabriek in het Engelse Westbury.

Anchor-boter wordt tot nu toe aangevoerd uit Nieuw-Zeeland, waar het een merk is van Fonterra.

Westbury is oorspronkelijk opgezet als reservefabriek voor het verwerken van overtollige Britse melk. De fabriek was eigendom van de beide grote Britse coöperaties Milk Link en First Milk, die in september 2010 een joint-venture zijn aangegaan met de Britse tak van Arla. Arla heeft sindsdien forse investeringen in de fabriek gedaan en begon er vorig jaar augustus met de productie van boter onder eigen merk voor supermarkten. Daar wordt nu ook de productie van Anchor-boter, het merk van Arla zelf dat in de Britse winkels veel wordt verkocht, aan toegevoegd.

Arla zegt op deze manier de hoeveelheid in Groot-Brittannië zelf geproduceerde boter fors op te voeren en tegelijkertijd de hoeveelheid 'food miles' en daarmee de CO2-afdruk van het bedrijf drastisch te verminderen. "De productie van Anchor naar Groot-Brittannië zelf halen maakt deel uit van onze langetermijngroeistrategie. Op deze manier kunnen we meer Britse room verwerken en er waarde aan toevoegen", aldus directeur Supply chain Lars Dalsgaard.

Of registreer je om te kunnen reageren.