Rundveehouderij

Nieuws

Amerikaanse yoghurtmaker op Britse markt

Londen – Het Amerikaanse yoghurtmerk Chobani, dat in de VS zelf in enkele jaren tijd marktleider is geworden, komt ook in Britse winkels. Vanaf deze week verkoopt de grootste Britse supermarkt Tesco Chobani in 250 filialen.

Als het met de 'Griekse' ofwel gewone yoghurt Chobani in Groot-Brittannië net zo goed gaat als in de VS, dan kan dat uiteindelijk leiden tot een Britse yoghurtfabriek met 300 banen. Dat heeft de eigenaar van Chobani, Hamdi Ulukaya laten weten. Hij begon zeven jaar geleden met de productie van de yoghurt in een oude fabriek van Kraft omdat 'de Amerikaanse yoghurtmarkt er maar armzalig bij lag.' Inmiddels zijn de verkopen toegenomen van 200 dozen in het eerste jaar naar 1,5 miljoen nu. Volgens Ulukaya is er ook op de Britse markt niet voldoende aanbod aan gewone yoghurt en zijn er kansen voor een aanbieder van dat product.

Of registreer je om te kunnen reageren.