Rundveehouderij

Nieuws 28 reacties

Amerikaans rundvleesbedrijf klaagt TV zender aan

Sioux City - Het Amerikaanse rundvleesbedrijf Beef Products Inc heeft de TV zender ABC news voor de rechter gesleept inzake de kwestie 'pink slime'.

Het bedrijf houdt de TV zender verantwoordelijk voor de financiële schade van 1,2 miljard dollar (913 miljoen euro) nadat deze foutieve, bezwaarlijke en minachtende argumenten over het bedrijf heeft verspreid via hun kanaal. Het bedrijf moest hierdoor noodgedwongen een aantal vestigingen sluiten en 650 mensen ontslaan.
Het bedrijf eist het bedrag nu van de TV zender, twee voormalige medewerkers van de vleesinspectiedienst van het ministerie van landbouw en een voormalig medewerker van Beef Products Inc.
‘Pink slime’ is restvlees dat wordt gewonnen uit beenderen. Het wordt behandeld met ammoniak om bacteriegroei tegen te gaan en als ingevroren product verhandeld en toegepast in gehaktproducten. In maart van dit jaar ontstond in Amerika een heftig debat over de toepassing van het product. Er zou sprake zijn van economische fraude. Productie van ‘pink slime’ zoals in Amerika is in Europa niet toegestaan. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw is het vlees dat 'pink slime' bevat veilig.
Wanneer de rechter uitspraak doet over deze zaak en of ABC news een schadebedrag moet betalen is nog niet bekend.

Laatste reacties

 • De Mol

  De gruwelijke praktijken in de voedingsverwerkende industrie komen steeds meer aan het licht. Wat is er nu mis met het opwaarderen van slachtafval dat bestemd is voor de sosiale onderklasse ? Dan voorkom je misschien wel dat die mensen zich kunnen voortplanten. Dan blijft er meer welvaart over voor de mensen die daar door hun intelligentieniveau of haarkleur meer recht op hebbben .

 • sensia

  wat een smerig verhaal. dapper van dat TV station. hopelijk wordt er geen 'gehakt' gemaakt van hen door de advocaten van Beef Products.

 • B bob

  ABC heeft een grote groep juristen die vooraf alle uitzending en berichtgeving nakijken op mogelijke onwaarheden Sensia. Dat het gebruik van deze troep niet schadelijk zou zijn moet eerst nog aangetoont worden . Bijkomend voordeel voor deze vleesverwerker was dat ze gewoon heel eenvoudig een aantal verstegingen konden afstoten die toch al niet meer zo winstgevend waren.

 • Bison

  Zo omdat het slachtafval niet langer in veevoer verwerkt mag worden vanwege de BSE malen ze het maar door de gehakt!..Yuk!!....eet smakelijk!.
  Ik ben blij dat ik hier nog zelf kan slachten en zelf bepaal wat of niet in de gehakt gaat.

 • politiek

  Beste lezers, wat denkt u wat de reden is dat in NEDERLAND ook soortgelijke verhalen vertrouwelijk behandeld worden in de kamer. ( tweede kamer) Juist vanwege die vertouwelijke behandeling rust er ook een zwijgplicht op b.v. ook hormoongebruik veehouderij. Jarenlang op duizenden bedrijven. Hormonen binden zich vooral aan vetten dus die verlaten het lichaam niet via de urine maar via vetten. Vetten komen ook weer vooral terecht in gehaktproducten of melk. De economische belangen zijn zo enorm groot dat er ook een angst is dit publiekelijk bespreekbaar te maken. Het economisch belang van de Staat rechtvaardigd tot nu toe hier openheid en transparantie in te geven middels een Wob verzoek.

 • W Geverink

  Zelfs de dames van de PvdD houden de kaken stijf op elkaar omdat er een 'zwijgplicht' is. Ha dat zal wel. Reken er op dat als het waar was van dat hormoongebruik dat Thieme en Ouwehand er bovenop zouden zitten als vliegen op een stronthoop. De PvdD grijpt immers iedere kans om de veehouderij een hak te zetten. Als een land zoals nederland vlees exporteerd wordt er altijd voor gezorgd dat het product voldoet aan de eisen van het importerende land. Er wordt daarom heel veel getest op verboden middelen. Veel landen zitten helemaal niet te wachten op vlees uit het buitenland maar mogen het als onderdeel van de handelsovereenkomst niet weigeren. Uiteraard zolang ze niks vinden in het vlees wat niet toegestaan is. Daarom testen de importerende landen ook. Zolang iedereen uitbundig test houdt het de partijen eerlijk. Probeerd de ene partij de andere te bedonderen wordt die meteen gepakt. Beste Politiek. Er is niets wat er op wijst dat er illegale hormonen worden gebruikt in de veehouderij. Ik stel daarom voor dat je ons in plaats van eindeloos gezeur toegang geeft tot het 'bewijsmateriaal'. Houd anders op met mekkeren over hormonen totdat de tweede kamer de zwijgplicht opheft...

 • B bob

  Gewoon doorgaan met jouw strijd tegen het onwettige gebruik van groeibevorderende middelen Politiek !
  Er zijn voldoende middelen die niet te traceren zijn ( kijk naar de wielrennerij) omdat de producenten van deze middelen ook de testapparatuur ontwikkeled waarmee het misbruik aangetoont moet worden. Hier in de States is het net als in Europa en Afrika normaal om prednisolon te geven aan pluimvee en daarvan zijn de gevolgen voor de volksgezondheid nog niet aangetoont . Van Softenon wisten we het al een tijdje en is pas na 50 jaar excuus gekomen vauit de farmaceutische industrie .

 • W Geverink

  De PvdD zit in de tweede kamer en krijgen de zelfde stukken onder de neus als alle andere kamerleden. De reden dat de PvdD er niet achteraan gaat is waarschijnlijk omdat er niets is om achteraan te gaan. Als je een partij beschuldigd van criminele praktijken is het minste wat je moet kunnen het beschikbaar stellen van het bewijs waarop de beschuldiging is gebaseerd.

 • Elevage

  Het maakt eigenlijk niet uit waar een artikel over gaat. @politiek komt altijd met het verhaal van de hormonen en de zwijgplicht.
  Hoe komt het toch dat hij/zij de enige is die daar steeds over begint??
  En wanneer komt er nou eens een bewijs van die verhalen............
  Hormonen zijn een beetje uit de jaren 70/80, is politiek misschien daar blijven hangen???

  In ieder geval is het natuurlijk te belachelijk voor woorden dat pink slime een onderdeel is van het het eten. Moet gewoon verboden worden, net als in Europa. Stop dat maar gewoon in het honden en kattenvoer als je er persé nog iets nuttigs mee wil dpoen. Of misschien kan het verbrand worden als biobrandstof in de nieuwe centrales ;-)

 • politiek

  Geverink, blijkbaar snapt u het nog niet geheel. Inderdad hebben alle kamerleden inzage in die stukken die vertrouwelijk zijn. Ze mogen er niets over naar buiten brengen of inhoudelijk over praten inzake die hormonengebeuren in de veehouderij. Dat wil niet zeggen dat men met die kennis geen aanpassingen in beleid of wet wil doorvoeren. Dat is een traag proces. Ook Bleker heeft zijn doel verscherpt met verkregen kennis van 50 % reductie antibioticagebruik naar 80% reductie antibioticagebruik stapsgewijs ik meen bij 1 januari 2013. en 1 januari 2014. . Het is totaal uit de hand gelopen in de veehouderij. Dit ten nadele van de humane zorg. Ook antibiotica,s werden steeds vaker ingezet als groeibevorderaar i.p.v. geneesmiddel. Overigens Geverink , ik heb ook partijen benaderd die op behoren te komen voor belang veehouderij voor inzage dossier. Die draaien de rug om en zeggen dat ze GEEN verantwoording hebben inzake voedselveiligheid. Van de zijde NVWA krijg ik alleen bevestiging van ingebrachte stukken en uiteraard ook daar zijn goede correcte ambtenaren tussen waarvan ik advies krijg het hormonendossier veehouderij ,dus hormoongebruik, wat nog steeds niet onder controle is te verkrijgen.

 • Mels

  Bla bla politiek,gemiste kans,als het waar is zal de waarheid verteld worden door de PvdD,via een omweg,maar het komt naar boven.We horen niks en dat betekent loos alarm,blijft buiten kijf dat er zuinig omgesprongen moet worden met alle middelen,niet alleen met antibiotica.Dit geld ook voor de mensen middelen natuurlijk.

 • politiek

  Beste Mels, de waarheid komt ook inderdaad boven. Ben maar gerust. Er is de afgelopen maanden ( weken ) ontzettend veel boven water gekomen. Wat betreft uw opmerking over het gebruik van middelengebruik door mensen is correct , maar juist het onbekende is het grote gevaar inzake hormonen en antibiotica in de veehouderij. Denk aan MRSA en ESBL en uiteraaard vooral de gevaren bij die hormonen. ( vooral kanker)

 • W Geverink

  Door domme geruchten en aannames zoals jij ze de wereld in stuurd Politiek belanden in de middeleeuwen de heksen al op de brandstapel...

 • Flyinghollander

  W Geverink hij en bobje en bison en nog 1 zijn 1 figuur, waarom ze nog los lopen snap ik niet, maar dat er iets geknakt is in hun bovenkamer dat zie ik zelfs.

 • Bison

  Fyinghollander,ik denk eerder dat JIJ malende aan het worden ben.
  Als ik,B Bob en nu ook W Geverink een en dezelfde persoon is,hoe komt het dan dat dat ene persoon als ZE word aangeduid.
  Bij mij liggen alle steentjes nog netjes op een rij hoor.LOL

 • John*

  foutieve berichtgeving heeft in dit geval dus 650 mensen werkloos gemaakt! de runderen worden toch wel geslacht maar dan bij een andere slachterij een paar honderd kilometer verderop. In nederland kennis we ook seperatorvlees (snipperkip). Daar wordt onze bekende vaderlandse snack: de frikandel van gemaakt en de welbekende kip nugget. Waar kan ik straks claimen als blijkt dat er niets van de hormoonkwestie waar is?

 • W Geverink

  Je bent niet bij de les Bison of heb je daar in the Peace Country net pas internet gekregen. Als ik reageer staat mijn naam er gewoon bij. Met een B bob of Politiek wil ik niet in verband gebracht worden omdat ik in zo goed als alle gevallen hun mening niet deel.

 • politiek

  John, foutieve berichtgeving?? , zou je a.u.b. ook willen denken aan mensen die voortijdig overleden zijn, of ziek of handicap. Een aantal mensen die ziek thuis zitten.( ook werkloos dus ! ) Denk aan de Q koorts. Denk aan MRSA, ESBL, tengevolge van veel teveel antibiticagebruik voor bevordering groei in de veehouerij en de hormonen, maar hopenlijk beseft u dat wel , anders kunt u vragen stellen.

 • Peterrrs

  Politiek, je begint een beetje (?) voorspelbaar te worden met je suggestieve reacties. Q-koorts heeft niets met hormonen of antibiotica te maken. Het is een infectieziekte waartegen eenvoudig geënt kan worden, maar dat was door de politiek (!) verboden. Totdat het ineens verplicht werd, en om te laten zien hoe daadkrachtig de politiek ineens was geworden werd het entresultaat niet afgewacht maar moest er bovendien ineens geruimd worden.
  En de belangrijkste bron van MRSA is niet de veehouderij, maar zijn reizigers die terugkomen van gebieden waar te pas en te onpas antibiotica worden gebruikt voor humane toepassing, maar waar kuren bovendien niet worden afgemaakt. Vorig jaar was er een documentaire waaruit bleek dat ongeveer 1/3 van de toeristen uit dergelijke landen terugkomt met resistente bacteriën. Merken ze niets van, want degenen die op reis zijn zijn meestal bovengemiddeld gezond. Alleen zijn ze wel een tijdje een besmettingsbron. Ook uit Europese studies blijkt dan in NL de resistentie relatief erg laag is, als gevolg van het terughoudende gebruik in de humane sector. Antibioticagebruik in de veehouderij moet en gaat omlaag, maar is niet de bron van kwaad zoals jij suggereert.

 • politiek

  Beste Peterrs, Als ik het goed heb heeft Q koorts betrekking op geiten en schapen. Veel van deze veehouders zien eenvoudig de noodzaak van tijdig enten nog steeds niet in !. Dit ondanks doden bij mensen , chronisch zieken mensen, en nog wat er nog gaat komen als u berichtgeving volgt op dit gebied. Dit ook tot irritatie van Bleker en vele anderen. Nu u zo geiiriteerd bent , legt u ons eens uit waarom zeer vele bedrijven weigeren tijdig te enten voor de datum. Uw kennis aangaande MRSA is beschamelijk , dus laat ik daar maar niet op reageren.

 • Bison

  Sorry W Geverink,..was een leesfoutje....shit happens.

 • B bob

  Peterrs, De toeristen die terugkeren met het MRSA in hun bloed hebben die besmetting voornamelijk door het eten van vlees opglopen dus is ook hierbij de Veehouderij de bron. Het massale misgebruik van antibiotica in de veehouderij heeft er voor gezorgt dat de mens haast geen weerstand heeft tegen allerlei pathogenen/dierziekten. Je zet immers de vleeseters op een langdurige slappe antibioticakuur en voorziet de carnivoren ook gelijk van de verzwakte ziektekiemen.
  Het is net bekend geworden dat de Dieren in de veehouderij ook door Roundupready voeder geen effectieve darmflora meer hebben waardoor het immuunsysteem plat ligt.
  Waarom zou het het eten van Biologische voeding bij de Wetenschappers/ Onderzoekers toch zo populair zijn ?

 • Ross

  1 richtings verkeer zonder inzicht en verstand B bob kip zonder kop.
  Is jou beperkte visie, in deze ligt dit toch nogal wat genuanceerder.

 • B bob

  Alle genuanceerder brengen zal aan de realiteit niets veranderen Mevrouw ross.
  De harde waarheid achterhaald in hoog tempo de leugenachtige hufters.

 • Ross

  Tunnelvisie B bob kip zonder kop.
  Komt er morgen een nieuw virus waar sterven dan de meeste mensen!!!
  Niet in West Europa.

 • B bob

  Bla bla Wauwel wauwel Behhhh mevrouw ross

 • Ross

  sneu!!!!

 • Alcapone

  Goeiedag allemaal, hoe gaat het met meneer politiek? Wel het vlees in Nederland en buurland Belgie wordt hedendaags 'zeer' streng gecontroleerdt!!! Kan zijn in Amerika van niet...maar hier wel!!!!

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.