Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Zonnepanelen op 3,3 procent melkveebedrijven

Roggel - Van de Nederlandse melkveehouders heeft 3,3 procent zonnepanelen op het dak van de stal of een ander gebouw. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau AgriDirect.

Nederland loopt hiermee flink achter op omliggende landen. In Duitsland en Vlaanderen hebben respectievelijk 48,1 en 22,4 procent van de melkveehouders zonnepanelen op de daken.

Een op de vijf Nederlandse melkveehouders heeft plannen te investeren in zonnepanelen. In 2011 was dit ongeveer één op zes. De investeringsbereidheid in windmolens is stabiel, terwijl de interesse in biogas meer dan gehalveerd is. Melkveehouders in Flevoland hebben, met 26,2 procent investeringsplannen voor zonnepanelen en 4,9 procent plannen voor windmolens, de meeste investeringslust. Melkveehouders in Limburg zijn het minst geneigd te investeren in alternatieve energie. Limburg wordt gevolgd door de provincie Noord-Brabant.

Eén reactie

  • Mels

    Schandalig dat de overheid deze mogelijkheid om groene stroom te produceren zo tegenhoud,gelukkig kan ik begrijpen waarom en dat is het feit dat als dit 100% zou zijn er veel minder gas verkocht zou worden dus minder inkomsten om onzinnige dingen mee te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.