Rundveehouderij

Nieuws 4651 x bekeken 3 reacties

Verlaging melkprijs verrast Nieuw-Zeelanders

Wellington - Dat Fonterra voor het seizoen 2012/2013 circa 30 cent per 100 kilo melk minder gaat betalen is een klap voor de Nieuw-Zeelandse melkveehouders.

Volgens Willy Leferink, voorzitter van de Federated Farmers, moeten noodplannen zoals gebruikt in het melkjaar 2008/2009 uit de kast worden gehaald. Melkveehouders hadden volgens Leferink rekening gehouden met een middelmatige prijs, geen lage prijs.

Rene Stevens

Laatste reacties

 • Sjaak

  Nou...dan is het voor ons ook geen verrassing meer!
  We weten nu wat ons te wachten staat...

 • Hazelwood

  Voor ons was het ook niet echt een verasing maar gewoon positief blijven en dan zien we het voor kerst wel weer een beetje bijtrekken. Met de droogte in de USA en minder suply in het najaar is dat wel de normale richt lijn. Stay Positive.

 • H.N.SMIT1

  30 cent per 100 kg melk is niet correct. de daling was 30 cent per kg milksolids (vet en eiwit), dit werkt uit ongeveer 2.5 $cent per kg melk, oftewel bijna 1.7 eurocent per kg. NZse exporters hebben last van de wisselkoers, bijna de hele wereld heeft de geldperzen aan staan, behalve NZ

Of registreer je om te kunnen reageren.