Rundveehouderij

Nieuws 783 x bekeken

Schedelafwijking komt vaakst voor bij doodgeboren kalveren

Deventer – Kalveren met afwijkingen op verdenking van Schmallenberg die aangemeld zijn bij de afdeling pathologie van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in Deventer blijken in 80 procent van de gevallen een afgeplatte schedel te hebben. Dat meldt de GD in de hoofdpunten Monitoring Rundergezondheidszorg.

Bij de doodgeboren kalveren gerelateerd aan Schmallenberg komt ook vervorming van de wervelkolom vaak voor (75 procent), net als onderontwikkeling van de hersenen (55 procent)  en onderontwikkeling van het ruggenmerg (45 procent).

De meest voorkomende afwijkingen bij kalveren die niet gerelateerd worden aan Schmallenberg zijn afwijkende poten (28 procent) en schdelafwijkingen (21 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.