Rundveehouderij

Nieuws 1437 x bekeken

Productiedaling in deel Europese zuivellanden

Brussel - In een aantal belangrijke zuivellanden in de EU heeft zich voor het eerst in lange tijd een daling van de melkproductie voorgedaan. Dit blijkt cijfers van de Europese Commissie.

Die noteert voor de eerste drie maanden van het nieuwe quotumjaar een productiedaling van 2,1 procent voor Duitsland, een min van 1,8 procent voor België, voor Luxemburg een daling van 1 procent, voor Ierland 0,7 procent en voor Italië zelfs een terugval met 4,8 procent.

Daar tegenover staat dat de melkproductie in Frankrijk nog met 2,2 procent toenam, in Denemarken met 2,8 procent en in de Oost-Europese lidstaten zelfs met 7 tot 11 procent. In Roemenië was de productiegroei lager, in Bulgarije daalde de productie licht.

Gemiddeld genomen steeg de Europese melkproductie in de eerste drie maanden van het nieuwe quotumjaar nog met 0,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In juli en augustus is de melkproductie in grote delen van Europa sindsdien verder teruggelopen, ook in Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.