Rundveehouderij

Nieuws 1167 x bekeken 2 reacties

Paardenbloem is niet alleen maar onkruid

Driebergen - Paardenbloemen zijn niet alleen onkruid in een weiland. Ze ondersteunen namelijk de leverfunctie van runderen, aldus Nick van Eekeren van het Louis Bolk Instituut. Door de schrale en droge voorjaren in 2010 en 2011 hebben paardenbloem veel kans gehad om zaad te zetten en zich te vestigen. Dat is niet altijd problematisch: Paardenbloem leidt pas tot een opbrengstderving bij een aandeel van meer dan 25 procent in de droge stof, blijkt uit Duits onderzoek. Qua voederwaarde heeft de paardenbloem een lager eiwitgehalte dan gras en klaver, maar de verteerbaarheid en energiewaarde zijn vergelijkbaar. De mineralensamenstelling is vergelijkbaar met gras.

Rene Stevens

Laatste reacties

  • B bob

    Roundup hoef je dus niet meer te gebruiken om de paardebloem te bestrijden.

  • leo,s vriend

    Roundup helpt ook slecht tegen paardebloemen.
    Een beetje paardebloemen in de weide is ook geen enkel probleem,alleen is de ds opbrengst van paardebloemen zo laag. zeker bij voederwinning.

Of registreer je om te kunnen reageren.