Rundveehouderij

Nieuws

Opbrengstderving grasklaver door uitrijden mest

Wageningen - De opbrengstderving door rijschade bij aanwending van mest op een grasklaverperceel bedraagt na de derde snede 8,5 procent.

Dat blijkt uit de eerste resultaten van de netwerkgroep ‘Duurzame Voerproductie’. Tot en met de tweede snede was het verlies 6 procent. Door vermindering van de structuur in de sporen en het wegvallen van de stikstoflevering vanuit de klaver is het verlies verder opgelopen.

Het praktijknetwerk wil de voordelen van grasklaver en het voorkomen van rijschade onder de aandacht brengen. Daartoe worden gedurende het groeiseizoen drie bemestingstechnieken van organische mest vergeleken. De resultaten per bemestingstechniek worden later bekend gemaakt.

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.