Rundveehouderij

Nieuws

NS vindt Frau Antje

Utrecht - Treinreizigers verliezen hun bestemming dan wel niet uit het oog, maar lang niet iedereen bereikt het eindpunt met alle bezittingen waarmee de reis begon. De afgelopen 6 maanden registreerden de Nederlandse Spoorwegen meer dan 33.000 verloren voorwerpen. Een levensgrote afbeelding (1.86 meter) van Frau Antje , het Nederlands zuivelboegbeeld in Duitsland) en een replica van een Stradivarius-viool behoren tot nu toe tot de opmerkelijkste gevonden voorwerpen.

Het vaakst zijn vervoerbewijzen (5004), (bank)pasjes en rijbewijzen (3726) onbeheerd aangetroffen op stations of in treinen. Maar ook mobiele telefoons bleven achter: NS vond er meer dan 2600.

De hoeveelheid verloren voorwerpen in het eerste halfjaar van 2012 is te vergelijken met andere jaren. Elk jaar verliezen mensen ongeveer 50.000 artikelen, aldus NS. Het goede nieuws voor al diegenen die spullen zijn kwijtgeraakt in de trein of het station is dat het NS-medewerkers doorgaans lukt om bijna de helft van alle voorwerpen terug te bezorgen bij de eigenaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.