Rundveehouderij

Nieuws 746 x bekeken 6 reacties

NMV wil EU-toeslagen eerder ontvangen

Ingen - Het ministerie van EL&I moet de Europese toeslagen dit jaar vervroegd uitbetalen om de financiële nood bij een grote groep melkveehouders te lenigen.

Dit stelt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). De bond doet de oproep naar aanleiding van de fors gedaalde uitbetaalprijzen voor boerderijmelk en de sterk gestegen kosten voor (kracht)voer en diesel.

Laatste reacties

 • poldes

  de melkveehouders leveren dan melk onder de kostprijs;als ik dit artikel goeed lees.

 • drientje

  Het kleuterklasje gaat dus nog eerder het handje ophouden, ipv dat het
  management van de melkfabriek eens actie onderneemt voor een goede melkprijs.

 • Koen Franken

  Wel vreemd dat de melkveehouderij na een goed 2010 en een super 2011 nu alweer aanklopt bij Brussel om de kop boven water te houden iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn ????

 • poldes

  tini ,het klinkt gek maar het krachtvoer is in 2,5jaar in prijs verdubbeld.
  en in nederland heeft men nog steeds 25Kg krachtvoer nodig om 100Kg melk te produceren.

 • joannes

  De enigste die blij geworden zijn, zijn die boeren en bedrijven die dat krachtvoer kunnen exporteren naar Nederland. En in Nederland laten ons gijzelen met een noodzaak aan producten die we zelf niet produceren: niet op het eigen land en niet ¨in¨ het eigen land. We maken er Natuurgebied van!

 • B bob

  Tini, Het klinkt gek maar de gemiddelde prijs van de auto's op de parkeerplaats bij ForFarmes is in de afgelopen 2,5 in prijs verviervoudigd . Ze hebben daar veel minder moeite met het verhogen van de voederprijs want ze kopen of roken de conccurentie uit.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.