Rundveehouderij

Nieuws 520 x bekeken

Murray Goulburn wil meer dan 170 miljoen euro investeren

Victoria – Murray Goulburn wil de komende drie jaar ruim 170 miljoen euro investeren in zijn productiefaciliteiten voor houdbare melk, boter en kaas. Dat heeft de zuivelonderneming bekend gemaakt.

Met de investering, waarover het bestuur binnenkort een definitief besluit neemt, wil de onderneming haar concurrentiepositie op de wereldmarkt verbeteren.

De grootste zuivelcoöperatie van Australië is vanwege tegenvallende resultaten al langer bezig met reorganiseren en het terugbrengen van de kosten. Zo werd er eerder een melkpoederfabriek in Rochester gesloten. “In de afgelopen tien maanden hebben we goede vooruitgang geboekt in het verlagen van onze kostenbasis en het in beeld brengen van internationale groeimogelijkheden”, zegt Gary Helou. Nu is het volgens de algemeen directeur tijd voor nieuwe investeringen in moderne productiemethoden. Doel is om meer producten met toegevoegde waarde tegen lagere kosten te kunnen produceren.

Goulburn is in Australië marktleider wat betreft de verkoop van houdbare melk. De onderneming ziet niet alleen groeimogelijkheden in Australië maar ook in Azië en het Midden-Oosten. De productiecapaciteit moet daarom worden verdubbeld naar zo’n 500 miljoen liter. Ook voor wat betreft de afzet van meer boter ziet Goulburn zowel in eigen land als in genoemde werelddelen mogelijkheden. De productiecapaciteit wordt verhoogd naar 20.000 ton per jaar. Ook komt er een nieuwe verpakkingslijn.

Voor de afzet van kaas wil de onderneming een nieuwe verwerkingslijn opzetten. Jaarlijks moet er meer dan 60.000 ton kaas kunnen worden verwerkt tot kaasblokken, geraspte kaas en kaasplakken tegen zo laag mogelijke kosten.

Murray Goulburn verwerkt jaarlijks ongeveer 3 miljard liter melk, ongeveer een derde van de totale melkproductie in Australië.

Of registreer je om te kunnen reageren.