Rundveehouderij

Nieuws

Minder rundertbc bij Britten

Londen – Het aantal nieuwe besmettingen met rundertbc bij voorheen niet-besmette Britse veestapels, de zogenoemde incidence rate, is in de eerste vijf maanden van dit jaar uitgekomen op 3,6 procent. Een jaar geleden lag dit cijfer nog op 5,5 procent.

Het plattelandsministerie Defra waarschuwt echter dat de daling mogelijk toe te schrijven is aan het sterk opvoeren van het aantal testen. Dit jaar werden tot eind mei 37.353 veebedrijven gecontroleerd met 2.435 positieve resultaten, terwijl vorig jaar 31.255 controles 2.332 positieve testen opleverden. "Wij voeren momenteel een data-controle uit om na te gaan of de gegevens betrouwbaar zijn." De ontwikkelingen leiden in ieder geval niet tot een daling van het aantal wegens rundertbc geruimde koeien. Dat kwam in deze periode uit op 15.683 vergeleken bij 14.899 vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.