Rundveehouderij

Nieuws

’Melkprijzen in Duitsland dit jaar op 30 tot 32 euro per 100 kilo’

Kiel - De melkprijzen in Duitsland bereiken in het lopende jaar een niveau van gemiddeld 30 tot 32 euro per 100 kilo. Die prognose geeft melkmarktanalist Erhard Richarts van het Institut für Ernährungswirtschaft (ife).

De ontwikkeling op de markt stemt hoopvol, vindt Richarts, ondanks de wat ’getemperde’ gang van zaken van de afgelopen maanden. "De toekomstperspectieven zijn over het geheel genomen goed. De melkafzet binnen de EU neemt verder toe. Waarschijnlijk meer dan de helft van de volumegroei kan door de binnenmarkt worden opgenomen. De oorzaak is het veranderde eetpatroon, waarbij meer gefocust wordt op zuivelproducten." Positieve factoren zijn ook de eurokoers en de stijgende globale vraag naar melk. "Op de langere termijn neemt de vraag dusdanig toe dat de wereldwijde productie deze hoogstwaarschijnlijk niet bij zal kunnen blijven."

Of registreer je om te kunnen reageren.