Rundveehouderij

Nieuws

Meer steun nodig voor Russische melkveehouder

Moskou - Het toetreden van Rusland tot de WTO (World Trade Organisation) zal negatief uitpakken voor Russische melkveebedrijven als de staat haar steun naar deze beroepsgroep niet uitbreidt.

De voorzitter van de National Union of Milkproducers in Rusland, Andrei Danilenko, zegt in een interview met Agronews.ru dat de steun nodig is om de melkveebedrijven een gelijke concurrentiepositie te geven als bijvoorbeeld de EU-landen. Als voorbeeld geeft hij aan dat in Nederland en Duitsland de EU-steunmaatregelen 15-22 procent van de winst van deze bedrijven beslaan. Als de Russische overheid niet op gelijke voet steunmaatregelen afkondigt, zal de toetreding van Rusland tot de WTO zorgen dat de Russische melkveebedrijven niet meer kunnen concurreren en dat Rusland een flink deel van zijn thuismarkt zal verliezen aan buitenlandse partijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.