Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Jamie Oliver haalt melk uit België

Londen – De Britse melkverwerker Freshways heeft de afgelopen weken een aantal tankers met melk uit België aangevoerd. Volgens Britse bronnen betaalde Freshways daarvoor ruim 34 cent per liter. Met transportkosten van ruim vijf cent per liter blijft de totaalprijs nog altijd onder de huidige spotprijs voor Britse melk.

De onthulling ligt extra gevoelig omdat Freshways onder meer melk levert aan de restaurants en andere bedrijven van Jamie Oliver. Die tv-kok riep zijn landgenoten enkele weken geleden nog op om toch vooral Britse melk te kopen en daarvoor ook een eerlijke prijs te betalen om zo de eigen melkveehouders te ondersteunen. "Zo’n eerlijke prijs betekent dat zij, en wij allemaal, een toekomst hebben waarin de melkveehouders in ons land weer grootst kan zijn", aldus Olivers oproep. De tv-kok heeft tot nu toe niet gereageerd op de berichten over de Belgische melk.

Laatste reacties

 • farmer135

  als het er op aan komt, kiezen ze toch allemaal voor de laagste prijs.....

 • Aad Baars

  Niet Jamie maar de zuivelgigant is verkeerd bezig Paul. Reken maar dat hij over zijn nek gaat van dit nieuws!

 • boterboertje

  at #2: Freshways is bepaald geen zuivelgigant hoor, integendeel zelfs. Een melkfabriek in West-Londen waar per jaar zo'n 200 mln liter melk wordt verwerkt. Dat is dus een kleintje. En nu er een tekort is aan Britse melk en ze blijkbaar toch graag een beetje willen doorproduceren hebben ze wat melk uit Belgie gehaald. Misschien niet de slimste zet, maar wel begijpelijk...

 • Aad Baars

  Is Freshways niet gewoon een klein dochterbedrijf van een multiational ?

 • joannes

  Het lijkt een family bedrijf te zijn: http://www.freshways.co.uk/farm.php

 • B bob

  Sinds de hebzucht wereldwijd zijn intrede deed is weinig meer wat het op het eerst gezicht lijkt te zijn Joannes.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.