Rundveehouderij

Nieuws

Ierse melkproductie stagneert

Dublin – De melkproductie in Ierland lag in juni bijna 2 procent lager dan een jaar geleden. Over het lopende melkjaar komt de Ierse melkplas nu nog maar 0,6 procent hoger uit dan vorig jaar. De stagnerende melkproductie is te wijten aan de slechte weersomstandigheden.

Volgens de onderzoeksdienst Teagasc heeft de vele regen ook in juni en juli weer gevolgen gehad voor de groei van het gras. Dat leidt volgens Teagacs ‘tot vraagtekens over de hoeveelheid en kwaliteit van het groenvoer.’ Meer dan één op de drie Ierse melkveehouders stelt nu al komende winter te weinig voer te hebben. Steeds meer boeren beginnen daarom vee te verkopen of hebben dat inmiddels al gedaan. Die ontwikkeling ondermijnt de door de regering gesteunde toekomstplannen van de Ierse melksector die juist uit gaan van een sterke groei van de melkproductie na het afschaffen van de quota.

Of registreer je om te kunnen reageren.