Rundveehouderij

Nieuws

Hutten wil nieuwe slachterij in Heeten

Nieuw Heeten - Runderslachterij Hutten in Nieuw Heeten wil het bedrijf verplaatsen naar Heeten en daar een nieuwe slachterij neerzetten met meer uitbreidingsmogelijkheden. Dit bevestigt Rick Hutten, die onlangs bij zijn vader en oom in dienst is getreden.

Slachterij Hutten en zonen slacht vooral afgemolken melkkoeien en in mindere mate ook vleesrunderen. In totaal worden nu zo'n 500 dieren per week geslacht.

Hutten wil om meerdere redenen toe naar een nieuwe lokatie. In Nieuw Heeten zit het bedrijf feitelijk gezien op slot. Het zit middenin de bebouwing en kan naar geen enkele kant meer uitbreiden. Ook moet het zich houden aan strenge normen voor geluids- en geuroverlast. Bovendien is het pand niet meer ingericht zoals dat in de optimale situatie zou moeten.

De vergunning voor de bouw van een nieuwe slachterij is aangevraagd. De hoop is dat Hutten volgend voorjaar kan beginnen te bouwen in Heeten. Het familiebedrijf ziet ondanks de lastige markt voldoende perspectief om te investeren in nieuwbouw. Het aantal runderslachterijen in Nederland is klein. Zeker in Noord- en Oost-Nederland zijn er weinig bedrijven meer die nog runderen slachten. Daarbij profiteert Hutten ook iets van het feit dat Weijl in Enschede twee jaar geleden van de markt is verdwenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.