Rundveehouderij

Nieuws

Hogere omzet en winst FrieslandCampina in eerste helft 2012

Amersfoort – Zuivelconcern FrieslandCampina heeft de omzet in het eerste halfjaar van 2012 met 7,6 procent zien stijgen naar 5.089 miljoen euro. De winst steeg met 8,7 procent naar 138 miljoen euro. Dit heeft het bedrijf vanmorgen bekend gemaakt.

De garantieprijs daalde in de eerste helft van 2012 met ruim €2 naar €34,14 per 100 kilo, de pro forma prestatietoeslag en dito reservering stegen licht naar achtereenvolgens €1,42 euro en €0,95 euro per 100 kilo.

De groei van het omzet volume is in het bijzonder gerealiseerd in de categorie baby- & kindervoeding. Ook de afzet van zuiveldranken is gegroeid. Deze groei werd vooral gerealiseerd in Azië.

De bedrijfsonderdelen Consumer Products International en Ingredients wisten opnieuw zowel de omzet als het resultaat te vergroten. Consumer Products Europe verbeterde het resultaat ondanks de lastige marktomstandigheden in Europa. De omzet van deze business group nam af door druk op het volume. Bij de divisie kaas, boter en melkpoeder daalden zowel de omzet als het resultaat, vooral door de lage opbrengstprijzen van boter en melkpoeder.

Hoogste directeur Cees 't Hart is tevreden: "FrieslandCampina kan terugkijken op een goed eerste halfjaar. Zowel de omzet als het resultaat zijn gestegen, ondanks de lastige marktomstandigheden in Europa en de sterke daling van de marktprijzen voor boter en melkpoeder. Mede hierdoor lag de garantieprijs voor de melk van de leden-melkveehouders op een lager niveau dan in het eerste halfjaar van 2011. Azië, waar FrieslandCampina een kwart van de totale omzet realiseert, heeft sterk bijgedragen aan de omzetgroei en resultaatverbetering"

Of registreer je om te kunnen reageren.