Rundveehouderij

Nieuws 1171 x bekeken

Hoge waarderingen boerenkaaskeuring Woerden

Woerden - Een jonge kaas van de familie Verhoef in Nieuwenbrug heeft dinsdag de hoogste puntenwaardering gekregen tijdens de boerenkaaskeuring op de kaasmarkt in Woerden.

De kaas kreeg 96 van de 100 punten. Maar ook algemeen was de jury over de kwaliteit te spreken. "Woerden mag trots zijn op de in deze regio geproduceerde boerenkaas", aldus juryvoorzitter Van der Pijl.

In de categorie oude boerenkaas scoorde een kaas van de familie Janmaat in Woerden het hoogst: 92 punten. Bij de door handelshuizen ingezonden kazen waren er zelfs twee winnaars, met elk 96 punten: John de Goey en de Van der Sterregroep.

De beste boerenkruidenkaas kwam van de familie Hoogendoorn in Leersum (95 punten). Bij de baby Goudse kaasjes deelden de familie Van der Weerd in Woerden en de familie Van Vliet in Snelrewaar de eerste plaats (92 punten).

Andere winnaars waren de familie Van Ruiten in De Kaag (boeren Leidse, 93 punten), de familie van Bemmel in Bodegraven (schapen- en geitenkaas, 89 punten) en de familie Van der Geest in Oud Ade (verwarmde kazen, 91 punten).

Of registreer je om te kunnen reageren.