Rundveehouderij

Nieuws

Groei Europese melkproductie vlakt af

Bonn - De melkproductie in de EU is in de eerste vijf maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 2 procent gestegen naar 60,4 miljard kilo. Na mei is de groei afgevlakt.

Dat constateert het Duitse landbouwmarktbureau AMI. Volgens het bureau was de groei het sterkst in het eerste kwartaal. In Duitsland groeide het melkaanbod bovengemiddeld, namelijk met 2,3 procent. In Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië bleef de groei achter bij het gemiddelde met respectievelijk 0,6 procent, 1,3 procent en 1,1 procent.

Bovengemiddelde groei was verder vooral ook te zien in Midden- en Oost-Europa. De  Oostenrijkers bijvoorbeeld leverden 4,4 procent meer melk, de Hongaren 9,1 procent en de Roemenen 5,7 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.